Herba - Bögresorozat 2.

Ahány hangulat, annyi bögre, ahány tea, annyi hangulat.

Mézes, citromos hárstea


A hársfavirágokat, a nátha teám egyik alkotójaként is felhasználom, a bodzával kiválóan összeillenek, erősítik egymás hatását.  A hárs csillapítja a száraz köhögést, enyhe vízhajtó. Nyálkája gyulladáscsökkentő hatású. 
Nyugtat és ellazít, oldja az ideges feszültséget, egy fárasztó nap után.


Forró, fűszeres Chai Tea, csokis mazsolával nemcsak a hidegebb napokraEgy bögre tea a Felhőhajú Lánnyal Piel & Pelle műhelyéből.
Illik hozzá a lazító málnatea, illatos erdei málnalevelekből.


A málnalevelek hatóanyagai enyhítik a belek és a méhfal görcseit. Csillapítja a menstruációs görcsöket, ebben az esetben aranyvesszőfűvel keverve fogyaszd. Enyhíti a hányingert és a hasmenést. Élvezeti teaként is fogyaszthatod. Szederlevelekkel és szamócalevelekkel keverve, ízletes erdei levélteát készíthetsz. 
Önmagában és mézzel édesítve is nagyon finom.


Egy csésze a gyönyörű színű rooibos-ból, bármikor felfrissít. 
A színe miatt ezt a teát szép üvegcsészékből szeretem fogyasztani.A rooibos egy dél-afrikai cserje (Aspalathus linearis) hajtásaiból készül. Vörös tea néven terjedt el, mert forrázata, szép vöröses színű és illatos :) A rooibos-t több percig is áztathatod és tejjel, vaníliával fűszerezve is nagyon finom.Üdítő zöldek az ikerbögrékből. A finom zöld teákból egy kisebb csészével is elég :)
Ezek a gyönyörű kis bögrék Szurdi Éva műhelyében készültek.A kedvencem az óriás öblös, akár tél van, akár nyár mindig jól illik a teázós hangulatomhoz.
Szintén Szurdi Éva gyönyörű munkája.Mézes, citromos gyömbérteához a szitakötős


A gyömbér hatékonyan csillapítja a hányingert, ha náthás vagy kiváló gyógyír, segíti az emésztést az epeelválasztás serkentése által. Élvezeti teaként is fogyaszthatod, mézzel és citrommal ízesítve, forrón és hűtve, télen és nyáron. A gyömbért hámozd meg, darabolt apróra vagy reszeld le, majd forrázd és hagyd állni több percig. Íze enyhén csípős. Egy csésze teához kb. 2-3 cm-es kis gyömbérdarabot használok.

Kapcsolódó bejegyzés Bögresorozat 1.


Megjegyzések