Ahány hangulat, annyi bögre, ahány tea, annyi hangulat.
Mézes, citromos hárstea
A hársfavirágokat, a nátha teám egyik alkotójaként is felhasználom, a bodzával kiválóan összeillenek, erősítik egymás hatását. A hárs csillapítja a száraz köhögést, enyhe vízhajtó. Nyálkája gyulladáscsökkentő hatású.
Nyugtat és ellazít, oldja az ideges feszültséget, egy fárasztó nap után.
Forró, fűszeres Chai Tea, csokis mazsolával nemcsak a hidegebb napokra
Egy bögre tea a Felhőhajú Lánnyal Piel & Pelle műhelyéből.
Illik hozzá a lazító málnatea, illatos erdei málnalevelekből.
A málnalevelek hatóanyagai enyhítik a belek és a méhfal görcseit. Csillapítja a menstruációs görcsöket, ebben az esetben aranyvesszőfűvel keverve fogyaszd. Enyhíti a hányingert és a hasmenést. Élvezeti teaként is fogyaszthatod. Szederlevelekkel és szamócalevelekkel keverve, ízletes erdei levélteát készíthetsz.
Önmagában és mézzel édesítve is nagyon finom.
Egy csésze a gyönyörű színű rooibos-ból, bármikor felfrissít.
A színe miatt ezt a teát szép üvegcsészékből szeretem fogyasztani.
A rooibos egy dél-afrikai cserje (Aspalathus linearis) hajtásaiból készül. Vörös tea néven terjedt el, mert forrázata, szép vöröses színű és illatos :) A rooibos-t több percig is áztathatod és tejjel, vaníliával fűszerezve is nagyon finom.
Üdítő zöldek az ikerbögrékből. A finom zöld teákból egy kisebb csészével is elég :)
Ezek a gyönyörű kis bögrék Szurdi Éva műhelyében készültek.
A kedvencem az óriás öblös, akár tél van, akár nyár mindig jól illik a teázós hangulatomhoz.
Szintén Szurdi Éva gyönyörű munkája.
Mézes, citromos gyömbérteához a szitakötős
A gyömbér hatékonyan csillapítja a hányingert, ha náthás vagy kiváló gyógyír, segíti az emésztést az epeelválasztás serkentése által. Élvezeti teaként is fogyaszthatod, mézzel és citrommal ízesítve, forrón és hűtve, télen és nyáron. A gyömbért hámozd meg, darabolt apróra vagy reszeld le, majd forrázd és hagyd állni több percig. Íze enyhén csípős. Egy csésze teához kb. 2-3 cm-es kis gyömbérdarabot használok.
Kapcsolódó bejegyzés Bögresorozat 1.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése